Veiligheid

1423188693_91-128

De beveiliging van de servers die wij beheren is belangrijk om veel verschillende redenen. Zo dient het er niet alleen voor dat de data die op de servers staat niet op straat komt te liggen. Dit is een enorme aantasting van de privacy van de bezoekers van je website en kan voor de nodige imagoschade zorgen. Ook is een goede beveiliging belangrijk voor een goede beschikbaarheid. Wanneer er namelijk succesvol wordt ingebroken op een server kunnen er onderdelen worden gestopt of aangepast waardoor de website of websites die op de servers draaien niet meer beschikbaar zijn.

Daarom is de veiligheid al in het ontwerp van onze servers meegenomen. Standaard installeren we verschillende onderdelen om te voorkomen dat er ongeauthoriseerd toegang kan worden verschaft tot de servers. Ook doen we regelmatig, standaard maandelijks, geautomatiseerde beveiligingsscans waarbij de servers worden getest op bekende kwetsbaarheden.

Vervolgens zitten in onze standaard installatie verschillende tools om eventuele succesvolle inbraken zo spoedig mogelijk te detecteren. Op deze manier kunnen we eventueel misbruik van de ongeauthoriseerde toegang die is verschaft zo spoedig mogelijk proberen te voorkomen

Wil jij een veilige server?