Beschikbaarheid

1423187976_38-256Het belangrijkste aspect van een website of webapplicatie is wel dat deze beschikbaar is. Hierbij maakt het niet uit of het nu gaat om een complexe webapplicatie die de nodige bedrijfsprocessen afhandelt, een webshop of een website met enkel contact informatie. Wanneer deze niet beschikbaar is, kan deze niet doen waarvoor deze is gemaakt. Zelfs met een uptime van 99% betekent dit dat de website meer dan 7uur per maand niet beschikbaar is. 7 uur waarin klanten geen informatie kunnen vinden of medewerkers niet kunnen werken. Daarnaast heeft het ook indirecte gevolgen zoals een lagere score bij zoekmachines  of zelfs het verliezen van prospects aan concurrenten. Zo kunnen de kosten voor het niet beschikbaar zijn al snel oplopen in de duizenden euro’s.

Dubbel uitgevoerd, dubbel zo zeker

Bij SolutionS4Web ontwerpen we oplossingen welke daarom een maximale beschikbaarheid kunnen leveren voor iedere website of webapplicatie. Voorbeelden hiervan zijn onze cluster oplossingen, welke minimaal 1 server in Nederland hebben en 1 server in Duitsland. Tegelijkertijd worden deze ontsloten door een intelligent Loadbalance Cluster, die dus ook redundant is uitgevoerd, welke de bezoekers doorsturen naar 1 van de beschikbare servers. Je hoeft je niet druk te maken over het updaten van de website op beide servers, deze servers repliceren namelijk alle data op de achtergrond zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Vertrouwen is goed, Controle is beter

Om er zeker van te zijn dat alles goed werkt monitoren wij 24/7 al onze systemen, zo worden websites iedere minuut vanuit zowel Nederland als Duitsland gecontroleerd op een juiste werking. Mocht een website niet meer beschikbaar zijn, dan gaan er direct alarmbellen af zodat we hier meteen op kunnen reageren. Ook houden we de onderliggende servers in de gaten zodat problemen tijdig kunnen worden voorkomen.

Betaal alleen als de website beschikbaar is

Omdat wij geloven in onze oplossingen hoef je bij ons alleen maar de uptime van je website of webapplicatie te betalen. Is je website of webapplicatie ondanks al onze inzet maar 99% van de tijd beschikbaar, dan hoef je slechts 99% van de hosting te betalen*.

Wil jij ook dat je website altijd beschikbaar is?

*het uptime percentage wordt gebaseerd op onze monitoring vanuit Nederland en Duitsland.