3x Veiliger – Week 40

Privacy gaat ten koste van veiligheid

“Niemand zal onderworpen worden aan willekeurige inmenging in zijn persoonlijke aangelegenheden, in zijn gezin, zijn tehuis of zijn briefwisseling, noch aan enige aantasting van zijn eer of goede naam. Tegen een dergelijke inmenging of aantasting heeft een ieder recht op bescherming door de wet.” ~Artikel 12 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
Echter houdt het Europol op dit moment druk bezig. In de strijd om de privacy van mensen te beschermen heeft Europol de vrees dat cruciale data voor opsporingsdiensten niet toegankelijk zal zijn en dat deze daardoor deze bescherming niet kunnen nastreven. Dit onder andere omdat data steeds vaker versleuteld is, zij pleiten daarom voor een uitzonderingspositie voor opsporingsdiensten om toch bij deze data te kunnen.
bron: https://www.security.nl/posting/445692/Europol%3A+privacy+gaat+ten+koste+van+veiligheid

De 4de Alert Online

Eind van deze maand zal de Nederlandse overheid voor de vierde keer de Alert Online campagne voeren. Deze campagne is er op gericht om burgers zich bewuster te maken van beveiliging op het internet. Het Alert Online initiatief valt dit jaar samen met de Europese Cyber Security Month. De focus hiervan ligt op gebruikers van het internet bewuster te maken van de risico’s en hierna te handelen.

Is jouw website of webapplicatie al veilig voor jouw bezoekers? Draait deze bijvoorbeeld al met HTTPS? Laat je regelmatig beveiligingscans uitvoeren? SolutionS4Web helpt websites veiliger te maken. Wil je wat ? Neem contact met ons op.

bron: https://www.security.nl/posting/445102/Overheid+wil+burger+via+campagne+securitybewuster+maken

De meest “gewenste” ongewenste software

Hoewel de meeste ongewenste software, zoals wormen of virussen, juist bekende kwetsbaarheden misbruiken voor kwaadaardige doeleinden, heeft Symantec juist een stuk software gevonden dat deze kwetsbaarheden op veelal routers gebruikt om de gebruikers te waarschuwen. ‘Linux.Wifatch’ probeert zichzelf in tegenstelling tot reguliere virussen of software niet te verbergen voor je systeem, maar laat juist berichten achter met de boodschap om het standaard wachtwoord aan te passen of de firmware te updaten. Omdat de software zich echter zonder toestemming van de gebruiker installeert, wordt het toch als ongewenste software geklassificeert. Wil je van deze ongewenste software afkomen? Dat is gelukkig heel simpel, herstart gewoon het apparaat.
bron: http://tech.slashdot.org/story/15/10/02/1935216/vigilante-malware-protects-routers-against-other-security-threats


Leave a Reply